vitatester.com

Υγεία και διατροφή

Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και περισσότερο αντιληπτό  ότι η γνωστή δίαιτα χαμηλών θερμίδων, ή/και περιορισμένου λίπους, δεν είναι αρκετή για μια υγιεινή διατροφή. Μεγάλο ρόλο παίζει η ποιότητα της τροφής, και ειδικότερα ή ποσότητα εκείνων των στοιχείων που συμβάλλουν ουσιαστικά στη μεσό-μακροπρόθεσμα σωστή λειτουργία του οργανισμού. Έτσι έχουν θεσπισθεί εδώ και χρόνια στις Η.Π.Α., και σχετικά πρόσφατα και στην Ευρώπη, πίνακες με τις ημερήσιες ανάγκες για τον κάθε ένα, ανάλογα με ηλικία και φύλλο, σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Η σχετική λίστα των Η.Π.Α. είναι πολύ πιο ενημερωμένη και λεπτομερειακή και γι’ αυτό τον λόγο χρησιμοποιείται από το σύστημά μας σαν σημείο αναφοράς.

 Το Vitatester.com γνωρίζει ότι δεν μπορεί να είναι κανείς απόλυτα ακριβής στις αναλύσεις των τροφών, παρά μόνο όταν η ανάλυση γίνεται για μια συγκεκριμένη τροφή,  σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Επειδή όμως αυτό είναι πρακτικά αδύνατο, πιστεύει ότι η χρήση σοβαρών στοιχείων υπολογισμού και ανάλυσης (έστω και σαν μέσο όρο), μπορεί να δώσει εύκολα και γρήγορα μια σχετικά αξιόπιστη εικόνα για τη  διατροφική αξία όσων τροφών καταναλώνονται ημερήσια. Έτσι όσοι αναγνωρίζουν την αλήθεια, ότι δηλαδή η συνεχής έλλειψη των απαιτουμένων ποσοτήτων από διατροφικά στοιχεία έχει αργά μεν, μα σίγουρα και σταθερά, συνέπειες στην καλή λειτουργία του οργανισμού, μπορούν μετρώντας, να λάβουν τα μέτρα τους βελτιώνοντας την ποιότητα της διατροφής τους.

Πιο κάτω μπορείτε να επιλέξετε, τι φάγατε, από μια λίστα πρωτογενούς μορφής τροφών μαγειρεμένων ή αμαγείρευτων (φρούτα, λαχανικά, κρέατα, ψάρια κ.λ.π.), αλλά και από μια δεύτερη λίστα δευτερογενών τροφών, το αποτέλεσμα δηλαδή του συνδυασμού πολλών συστατικών (φαγητά από εφαρμογή συνταγών όπως π.χ. φασολάκια, κοτόπουλο με πατάτες κ.λ.π.). Ανεξάρτητα από το ότι η λίστα ενημερώνεται με νέες συνταγές συνεχώς, αν δεν βρείτε το φαγητό που ετοιμάσατε μπορείτε, με την χρήση του ειδικού προγράμματος, να υλοποιήσετε την καταμέτρηση βιταμινών και στοιχείων στη δική σας συνταγή, σαν τμήμα της ημερήσιας διατροφής σας.

Αφού επιλέξετε μία-μία τροφές και συνταγές, προχωράτε στο επόμενο βήμα, την εμφάνιση των αποτελεσμάτων για το σύνολο της ημερήσιας διατροφής, με αναλυτικό περιεχόμενο (μία – μία βιταμίνη, μέταλλο, ιχνοστοιχείο, αλλά και πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, χοληστερίνη, ακόμα και αμινοξέα). Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία συγκρίνονται με τα όσα θα έπρεπε να καταναλωθούν ημερήσια (προϋπόθεση η καταχώρηση ηλικία, φύλου) και παρουσιάζεται επι % αναλογία όσων διατροφικών στοιχείων προσλάβατε σε σχέση με την ποσότητα που θα ήταν η ιδανική για την μεσομακροπρόθεσμη διαφύλαξη της υγείας σας.

Η βάση δεδομένων των μαγειρεμένων τροφών, που χρησιμοποιούνται και σαν συστατικά συνταγών, διαμορφώθηκε από:
1. ανάλυση από ειδικά εργαστήρια σε μαγειρεμένες τροφές και
2. όπου δεν υπήρχε ανάλυση μαγειρεμένης τροφής, από υπολογισμούς με την χρήση ειδικών πινάκων κατακράτησης στοιχείων (βιταμινών κ.α) και  απόδοσης βρώσιμης τροφής μετά από ετοιμασία (καθάρισμα, ξεφλούδισμα κ.α.) ή/και μαγείρεμα. Οι τροφές αυτές χαρακτηρίζονται με το (ΥΠ), που σημαίνει υπολογισμένες.

Ξεκινήστε τώρα...

Συγκεντρώστε τις τροφές και συνταγές που καταναλώσατε και δείτε την ανάλυσή τους σε βιταμένες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία κ.α.

Πείτε μας για εσάς...

Η με ειλικρίνεια συμπλήρωση των πιο κάτω πληροφοριών θα δώσει πιο ακριβή, προσωπικά για εσάς, αποτελέσματα.
  
  
  
  
  
Οι πληροφορίες που παρέχονται στο Vitatester έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας.
# Αποθηκευμένες Τροφές/Συνταγές
Έχετε 0 Επιλεγμένες Τροφές και 0 Επιλεγμένες Συνταγές
OK
Συμπληρώστε το email σας